Pelerinul (2020)

Walther A PRAGER

Pelerinul lui Walther A. Prager este una dintre acele cărți rare și fragile, de care mă apropii cu emoție și tandrețe. Scris impecabil, cu acribie, cu fiecare cuvânt parcă ales cu mâna și șlefuit îndelung pentru a se potrivi perfect în ansamblu, textul dă senzația de bijuterie. Autorul este în mod evident un estet, dintre cei tot mai rari, și chiar dacă imprimă cărții o anumită doză de exotism, nu este deloc anacronic. Cele două povești care se desfășoară în paralel sunt intense, palpită aproape, sunt dense, dureroase, înspăimântătoare pe alocuri, dar cu o grămadă de miez. Prager reușește în Pelerinul să surprindă natura umană în ipostaza ei cea mai nefardată, cea mai aproape de autentic. Este o imagine frumoasă? Rămâne speranță? Rămâne să descoperiți.

  • - Année de publication : 2020
  • - Pages : 136
  • - Éditeur : Editura Paralela 45
  • - Langue : Roumain

A propos de l'auteur :

Walther A PRAGER :

Walther A. Prager (n. 1978, București) este licențiat în teologie și filosofie, obținând titlul de doctor în filosofie la Universitatea din București cu o teză despre dialogurile lui Platon. A publicat traduceri din limba greacă veche în domeniile religiei și filosofiei. În 2019, a debutat literar cu un fragment de proză în revista Poesis Internațional.

La maison d'édition :

Editura Paralela 45 :

Editura a fost fondată în noiembrie 1994 de Călin Vlasie. De-a lungul anilor și-a concentrat investițiile în construcția unui sediu nou, modern de 1500 mp (1999), în înființarea unei tipografii de mare capacitate (1996) specializată în producția de carte, reviste, ziare și caiete (cu un sediu nou de 1200 mp din 2006, independentă juridic din 2007), în…

-|5
0 avis
0 Commentaires
Laisser un commentaire

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*