Mastile lui Brejnev (2020)

Nicolae Spătaru

Măștile lui Brejnev este un excelent roman al lui Nicolae Spătaru! Autorul descrie cu mult umor atmosfera grotescă și absurdă, cu vădite accente de fantastic bulgakovian, din perioada care i-a urmat morții lui Brejnev.

Nicolae Spătaru reușește să surprindă, la modul superlativ, cu un discurs narativ de forță, plin de originalitate, implicit de prospețime tematică… E bine de punctat felul în care romanul său ridică detaliul, amănuntul, lucrul aparent mărunt la nivel de preocupare narativă majoră, având puterea de a schimba destine și situații anodine.

  • - Année de publication : 2020
  • - Éditeur : 4th Estate
  • - Langue : Roumain

A propos de l'auteur :

Nicolae Spătaru :

Nicolae Spătaru (n. 1961, Cernăuți) este poet, prozator, traducător, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova, al Uniunii Scriitorilor din România și al PEN-club-ului. Conduce revista de proză și arte vizuale Quadrat. A publicat 9 cărți de poezie, două cărți de proză scurtă și una de publicistică. Volumele sale au fost laureate ale unor premii prestigioase din Republica Moldova, România și Rusia. Texte semnate de Nicolae Spătaru au apărut în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă, cehă, maghiară, rusă, ucraineană, neerlandeză, azeră și tătară.

La maison d'édition :

4th Estate :

Founded in Notting Hill in 1984 on a shoestring budget and acquired by HarperCollins in 2000, 4th Estate is one of the most innovative imprints in the publishing industry, with a reputation for producing critically acclaimed and beautifully designed titles. We made history by publishing Hilary Mantel‘s Booker Prize-winning novels Wolf Hall and Bring Up…

-|5
0 avis
0 Commentaires
Laisser un commentaire

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *

*